Безплатна доставка за цялата страна!
info@greyacosmetics.bg | +359/877 66-68-61
Безплатна доставка за цялата страна!

info@greyacosmetics.bg +359/877 66-68-61  

sutreshna-beauty-rutina

От какво се състои перфектната сутрешна бюти рутина

Ако поне веднъж си си задавала въпроса “Кое е първо – серумът или олиото за лице”, то следващите редове са точно за теб. Май никоя от нас не се е родила с вградена програма знания в какъв ред се нанасят козметичните продукти. Това ни накара да ти спестим много часове главоблъсканици с пълен наръчник на последователността, в която да наслояваш бялата си козметика: 

1. Премахване на грим/измиване с вода

Никога не започвай без да изчистиш евентуалните остатъци от грим или омазняване. Изплакни лицето си с вода и го подсуши с мека хавлиена кърпа. За да се усвоят правилно ценните съставки, лицето ти трябва да е абсолютно чисто и сухо.

2. Измиващ гел/пяна​

Забрави за мокрите кърпички за грим и заложи на качествен измиващ продукт – пяна, гел или олио, в зависимост от предпочитанията си. Ако се чудиш къде е мястото на маските за лице – тук е. Използвай ги на чиста кожа, после подсуши остатъците и продължи нататък.

3. Тоник

Преди години тониците съдържаха толкова много алкохол, че дразнеха и изпъваха ненужно деликатната кожа на лицето. Но днес те са обогатени с хидратиращи, деликатни съставки и са задължителни, за да подготвят основата за следващата стъпка:

4. Серум

Ако не си сигурна какво точно представляват серумите, те са шотове от концетрирани полезни съставки, които видимо подхранват кожата ти, щом ги нанесеш. Ако до момента си пропускала тази стъпка, то те съветваме да поправиш грешката и още от утре да заложиш на серум с витамин С или на такъв, предпазващ от негативното въздействие на синята светлина като Greya 01.

5. Околоочен крем

Околоочните кремове обикновено са с по-леки формули от кремовете за лице, така че се старай да ги нанасяш веднага щом серума е попил. Правилото е да нанасяш най-леките продукти първо, защото те не биха могли да навлязат в дълбочина на кожата, ако някой по-плътен стои под тях.

6. Анти-акне

Идеалният момент да използваш продукти, борещи се с несъвършенствата, е вечер, когато ценните им съставки могат да се абсорбират през нощта. Но ако имаш нужда да ги нанасяш и сутрин, сега идва техният ред.

7. Хидратиращ крем

Трябва да го използваш. Винаги. Независимо дали ти е приятно или не и дали имаш време. Дори и когато кожата ти е много мазна или наранена (съществува идеална формула и за теб, обещаваме ти), защото това е единственият продукт, който ще заздрави бариерата на кожата ти. Освен това, този крем не само пречи на вредните частици от околната среда да замърсяват кожата ти, но и запечатва активните съставки на останалите продукти от рутината ти.

8. Олио

То заключва хидратиращия крем и възпрепятства изпаряването на ценните му вещества от кожата ти. Само по себе си то не е толкова хидратиращо, но когато се използва в комбинация, може да повиши ефективността и ползите на цялата рутина, оставяйки кожата ти свежа и мека. Само се убеди, че го нанасяш на последно място, защото никой продукт не може да навлезе в кожата ти през олиото.

9. Слънцезащита

Технически слънцезащитата е последната стъпка, просто защото този продукт няма за цел да прониква в кожата ти и олиото не би попречило. Неговата функция е да я предпазва от вредните слънчеви лъчи, независимо от сезона.

10. Наслада

Нямаше как да пропуснем последната стъпка – поздрави се, че току-що научи най-важните правила за реда, по който се нанасят продуктите и ги приложи още от днес. Знаем, че нямаш търпение!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *