Безплатна доставка за цялата страна!
info@greyacosmetics.bg | +359/877 66-68-61
Безплатна доставка за цялата страна!

info@greyacosmetics.bg +359/877 66-68-61  

Калина Николова е лайфстайл, бюти и фешън блогър и влогър. Неслучайно е сред първите жени, чиито съвети ти представяме – толкова е вдъхновяваща с цветните си снимки, идеи и заразно позитивно настроение.

Често пъти чуваме високата оценка, че българките са едни от най-красивите жени в света. Истина е, притежаваме черти и темперамент, които изключително ни открояват сред всички останали.

Дали заради ген или положени грижи, истината е че всяка от нас е получила безкрайно ценни съвети от своята майка и баба, за малките тайнствени ритуали, с които поддържат сияйна кожата на тялото и лицето си. Днес ми се иска да поговорим точно за това. Да споделим и обменим информация, кои са малките тайни, завещани от най-скъпите ни хора, учейки ни на любов и грижа към себе си.


Помня, когато бях малка, как баба на село ми обърна внимание за ползата от домашния ябълков оцет. Наблюдавах я как почиства лицето си с него и бях ужасена. Тя се смееше с глас на физиономията ми. Показа ми, че най-ефективните средства, всъщност са евтини натурални решения, които освен че почистват кожата, не я излагат на груби компоненти. Оказа се, че оцетът почиства отлично лицето от замърсяване и черни точки. Имайте предвид, че е задължително да бъде разреден с вода, за да не предизвика обратен ефект, защото домашно приготвения ябълков оцет е силно концентриран.


Мама пък всеки ден започваше деня с кубче лед, с което обтриваше лицето си. „Енергийната напитка“, с която тя даваше старт на деня си. Ниската температура на леда, спомага за освежаване и тонизиране на кожата, а водата хидратира в дълбочина. Резултатът бе сияйна, здрава и опъната кожа – мечтата на всяка жена.


В годините научих и още една особено полезна рецепта от свекърва ми, която правя за пречистване на организма през няколко години. Това е тибетска рецепта за имунитет, която е научила в Русия. Предварително упоменавам, че ще ви прозвучи странно, но към момента съм я правила 3 пъти и съм безкрайно доволна от резултатите. Натурално лекарство, което подобрява обмяната на веществата и предпазва от инфекциозни заболявания. „Отвара“ за подмладяване на организма и подобрение на цялостното състояние.


350 гр. чесън се почиства и се счуква в дървено хаванче с дървено чукало.Слага се в буркан и се залива с 200 мл. чист спирт. Затваря се и се съхранява на хладно и тъмно 10 дни. На 10 ден се прецежда и течността престоява на тъмно още 3 дни.
Пие се 10 минути преди хранене в 50 мл непреварено студено мляко по схемата:

 1-и ден: закуска – 1 капка; обед – 2 капки; вечеря – 3 капки

2-и ден: закуска- 4 капки; обед – 5; вечеря – 6
3-и ден: закуска – 7 капки; обед – 8; вечеря – 9
4-и ден: закуска – 10 капки; обед – 11; вечеря – 12
5-и ден: закуска – 13 капки; обед – 14; вечеря – 15
6-и ден: закуска – 15 капки; обед – 14; вечеря – 13
7-и ден: закуска – 12 капки; обед – 11; вечеря – 10
8-и ден: закуска – 9; обед – 8; вечеря – 7
9-и ден: закуска – 6; обед – 5; вечеря – 4
10-и ден: закуска – 3; обед – 2; вечеря – 1
11-и ден:закуска -15; обед – 25 ; вечеря -25
12-и ден:закуска – 25;обед – 25 ; вечеря – 25

Капките са доста неприятни и силно концентрирани, затова бих ви посъветвала да правите като мен и да слагате капките за деня в супена лъжица с кисело мляко, за да притъпява вкуса.Ще се радвам да обменим опит и да ми споделите своите златни съвети и рецепти, които използвате в ежедневието си.

Повече от Калина тук.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *