Безплатна доставка за цялата страна!
info@greyacosmetics.bg | +359/877 66-68-61
Безплатна доставка за цялата страна!

info@greyacosmetics.bg +359/877 66-68-61  

Какво научих от баба и мама за красотата

“Като един истински водолей мисълта да бъда свободна и да разполагам с времето си е най-ценното и важно за мен. Обичам да пътувам и да правя щури неща – ако някой е навит за неплануван плаж или планински преход, насреща съм. Докато recharge-вам батериите пък похапвам мексиканско и чета за новите  бюти тенденции ♥️”

Жените и тяхната суета. Това е като уравнение, в което други неизвестни и известни не съществуват.
Всички ние знаем, че когато става дума за суета, жените са първата асоциация за това. 

Те и тяхното желание за вечна красота.
Те и тяхното желание да бъдат забелязани. 

И в това няма нищо лошо. Само жена достатъчно уверена в себе си излъчваща силна енергия, от която всички сме впечатление – и малки и големи, и мъже и жени, се чувства истинска красива.
И всеки знае – това се дължи на вътрешното ни усещане за удовлетвореност. Но замисляйки се – не винаги това е достатъчно. Необходимо е да положим малко повече допълинтелни грижи, за да може гравитацията и времето да нямат значение. Ето и някои от триковете, които научих от своята майка, а тя от нейната. Методи, които са се предавали от поколение на поколение и със сигурност ще продължават да се предават:

Ексфолиране на кожата с утайка от кафе
 

Красивата кожа е може би първото нещо, което всеки забелязва в отсрещния човек. А за да е красива една кожа, то ние трябва да се грижим за нея. Като естествен ексфолиант и истински пазители на околната среда съвсем спокойно можем да използваме утайката от сутрешното кафе, за да премахнем мъртвата тъкан по деколтето, раменете и краката. А ако кожата ни е по-чувствителна – в комбинация с мед, създаваме естествена маска за хидратация. Частиците са по-едри и груби, за това не се препоръчват за нанасяне върху лицето, но не е абсолютно забранено.
Имайте предвид, че самата кафяна утайка е малотрайна и е добре да се използва непосредствено след охлаждане.

Невен против белези

Няма билка на света, която не може да излекува болежка или каквото и да е притеснение. Така е и с белезите. Невенът се бори с белезите от рани, но като всеки един продукт – необходимо е постоянство и търпение. За да създадете своят крем са ви необходими мас, зехтин или кокосово масло както разбира се цвят от невен. Избраната мазнина се разтапя след което в нея се “запържват” цветовете от билката (около 4 шепи). Оставя се за през нощта, а на следващия ден може да се разпредели в бурканчета с капак. Съхранява се на тъмно и хладно място.

Розова вода

Без дори да осъзнаваме, нашата страна е световно известа със своята Роза. А какво по-хубаво от това да се възползваме от източника на толкова ценен и популярен материал по възможно най-добирят начин. Вместо да купуваме розова вода с неясен произход можем да си направим сами наша си. Единственото, което ни трябва са розови лисенца, накиснати в дестилирана вода. Загравяме ги, но внимаваме да не кипнат. Оставяме получената смес да престои една нощ, а на следващия ден пресипваме в чисти бутилки. Воаля!

Червило като универсален грим

Макар и “изобретено” сравнително късно – краят на 19в. червилото е един универсален грим, който в подходящия нюанс и техника на поставяне, може да направи чудеса. Освен на устните си, моята баба ме научи, че мога да придам руменина на скулите и дълбочина на клепача. Така ружът и сенките стават абсолютно излишни, а резултатът – хомогенност в нюанса на лицето.

Домашни маски за коса

Домашните маски за коса са може би най-популярният натурален продукт. Могат да бъдат направени от общо взето всичко в хладилника. Основни съставки са яйца, мляко, мед, захтин/олио. С подобен тип продукти много лесно и бързо може да възвърнем здравината, блясъка и жизнеността на косата си, а и тази употерба носи своите позитиви – по-малко хапване, по-хубава талия.

Краставички против раздразнение

Един от любимите ми бюти трикове, на които ме е научила мама е използването на краставички. Когато кожата ми е раздразнена или подпухнала този зеленчуй – съдържаща над 95% вода, прави чудеса. Освен самият зеленчук, съвсем спокойно може да използвате и обелките от него. Те са също толкова разхлаждащи и успокояващи.

Ако искаш повече от Поля, виж тук.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *