Безплатна доставка за цялата страна!
info@greyacosmetics.bg | +359/877 66-68-61
Безплатна доставка за цялата страна!

info@greyacosmetics.bg +359/877 66-68-61  

Синята светлина: как ти влияе и колко точно е вредна

Вторият тип синя светлина е изкуствената, която благодарение на възхода на новите технологии също е навсякъде около нас – от монитори, телевизори, таблети, телефони, смартчасовници, и дори кинозали. Само че тя за съжаление не е никак безопасна. Не можем да пропуснем да споменем най-широкоизвестния начин, по който ти вреди – синьото лъчение не може да бъде адекватно блокирано преди да достигне ретината и кара клетките на окото да се “саморазрушават” при продължително и интензивно излагане. 
Разбира се, намаляване или загуба на зрение са крайни случаи и стандартни очила или лещи с филтър против синя светлина ще ти свършат отлична работа.

Как влияе това лъчение на цялостния вид на лицето?

Това е въпрос, който тепърва ще придобива популярност, защото колкото и да се грижиш за кожата си, ако тя постоянно е изложена на негативното въздействие на синя светлина, то усилията ти ще се окажат напразни. Ето и най-важното, което трябва да знаеш: клетките имат много фина система, регулирана от вече споменатия циркаден ритъм, която задвижва ред процеси в тялото – от кога ти се доспива, до кога вече наистина искаш да имаш дете. Най-просто казано, излагането на синя светлина “казва” на мозъка ни кога е ден и трябва да премине в режим “активност” и кога е нощ и клетките трябва да намалят производителността си. Предполагаме се досещаш какво се случа, ако много след залез слънце, точно преди заспиване, продължаваш да стоиш на телефона си – организмът не може да се настрои за предстоящата почивка и фазите на будуване и регенерация се разместват.
Процесите в клетките на кожата ни са зависими от 24-часови цикли. Затова, когато циркадния ритъм е нарушен, кожата остава “загубена във времето” и много по-изложена на вредните влияния. Появяват се първите признаци на умора, лицето губи от своя предишен блясък. И така: какво можеш да направиш? Освен да предприемеш пълен дигитален детокс поне за няколко часа дневно или дни месечно, трябва да промениш бюти рутината си като добавиш защитен продукт. Такъв е озаряващият серум за лице, предпазващ от синя светлина Greya 01, който създадохме специално за нуждите на кожата на нас, българските  жени.
В световен мащаб съществуват премиум серуми, които регулират биологичния ритъм, но за първи път този клас съставки се влагат в продукт, създаден и произведен в България. Основната активна съставка в Greya 01 е вдъхновена от изследване, спечелило Нобелова награда през 2017, благодарение на изследването именно на циркадния ритъм на клетките. Употребата на серума два пъти дневно оставя кожата подхранена, възстановена и озарена със сияен, младежки вид. А не е ли това, което всички искаме? Сподели ни в коментарите каквo използваш, за да се предпазиш от синята светлина 📱💮

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *