Безплатна доставка за цялата страна!
info@greyacosmetics.bg | +359/877 66-68-61
Безплатна доставка за цялата страна!

info@greyacosmetics.bg +359/877 66-68-61  

Всичко, което искаш да знаеш за Greya 01

В Greya сме приели за своя мисия да сме ти максимално полезни за всичко, касаещо традиционната българска красота. Това беше причината в началото на август да създадем кампанията, в която над 15 успешни и вдъхновяващи жени се включиха със съвети за грижа за външния вид, предавани в родовете им през поколения – Мисия “Традиционна красота”.

Преди по-малко от месец ти представихме първия си продукт – революционен озаряващ серум за лице, защитаващ лицето от вредното влияние на синята светлина. Тъй като получаваме много и все интересни въпроси за него, днес решихме да им отговорим в цял блог пост. Приятно четене ?

Защо синята светлина е толкова вредна?

Синята светлина е навсякъде около нас – излъчват я таблети, телефони, екрани на компютър, телевизор и тн. Всъщност Слънцето е най-големият източник на синя светлина, но то влияе благотворно на биохимичните процеси в тялото ни.

Клетките имат много фина система, регулирана от т.нар. циркаден ритъм, която задвижва ред процеси в тялото – от кога ти се доспива, до кога вече наистина искаш да имаш дете. Най-просто казано, излагането на синя светлина „казва“ на мозъка ни кога е ден и трябва да премине в режим „активност“ и кога е нощ и клетките трябва да намалят производителността си. И така, ако много след залез слънце, точно преди заспиване, продължаваш да стоиш на телефона си, организмът не може да се настрои за предстоящата почивка заради облъчването от синя светлина и фазите на будуване и регенерация се разместват. Или с други думи – процесите в клетките на кожата ни са зависими от 24-часови цикли. Затова, когато биологичния ни часовник е нарушен, кожата остава „загубена във времето“ и много по-изложена на вредните влияния. Появяват се първите признаци на умора, лицето губи от своя предишен блясък.

Каква е активната съставка на Greya 01?

Основната активна съставка ресинхронизира естествените процеси в клетките, защитавайки ги от пагубното въздействие на синята светлина. Избрахме да се доверим на B-circadin, вдъхновен от изследване, спечелило Нобелова награда през 2017 г. В световен мащаб съществуват премиум серуми, които регулират биологичния ритъм, но за първи път този клас съставки се влагат в продукт, създаден и произведен в България. Употребата на серума два пъти дневно оставя кожата подхранена, възстановена и озарена със сияен, младежки вид. Признаците на умора са изтрити и кожата отново следва естествения си ритъм – гаранция за естествена красота.

Защо Орфеевото цвете се счита за “безсмъртно“?

Почитта ни към българските традиции и ритуали за красота ни накара да обърнем поглед към съкровище, скрито в Родопите – цвете, ендемит за страната ни, което не случайно е наречено безсмъртно. Научни изследвания са установили, че биохимичните реакции в растението са на ниско енергийно ниво. Така изсушено почти напълно, то запазва способността си да продължи да живее, благодарение на оставащите несухи 2 %. Когато замръзне, то не изсъхва и умее да се възстанови за около час при нормални условия. Освен това е много чувствително и крие листенцата си, дори при закриване на слънцето от облак.

И така – как това магично цвете ти помага? То преструктурира съединителната тъкан на кожата, оставяйки я мека, блестяща и здрава и едновременно с това защитава този новопродобит блясък от негативното въздействие на външната среда.

Съвсем скоро ще ти споделим повече в отделен пост – легендата за орфеевото цвете и как това мистично растение реструктурира кожата ти отвътре. Освен това ще ти разкажем и за устойчивият начин, по който цветето, преживяло ледниковият период, бива използвано в Greya 01 – без каквото и да е нарушаване в естествената му среда.

За каква кожа е подходящ озаряващият серум Greya 01?

Благодарение на уникалната комбинация от съставки, предпазващи и възстановяващи кожата от практически повечето модерни замърсители, озаряващият серум Greya 01 може да се използва от жени с всякакъв тип кожа на всяка възраст. Това е нашият прочит на продукт, отдаващ почит на традиционната българска красота – вдъхновен от красивите легенди, предавани през поколенията и роден от днешните технологични достижения.

Къде се произвежда серумът?

Серумът е създаден и произведен в България в сертифицирана среда. Повече за историята му можеш да прочетеш от създателката му – Мария тук и как тя съумява да превърне една красива идея в реалност. А съвсем скоро ще те “въведем” в производството и технологиите, стоящи в основата на Greya 01.

Как може да е твой?

Greya 01 стартира с бутиково количество бройки, но с радост ще изпратим една и на теб. Можеш да поръчаш тук, в Инстаграм или Фейсбук, както и да ни се обадиш по телефона на +359/877666861. Както е най-удобно и приятно за теб ?

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *